Karlsøyfjorden

Seiling i og utenfor Nord-Norge

Seiling i Nord-Norge er den viktigste aktiviteten for oss, Marena og Roger Leivseth. Vi elsker vår Argo, som er en tyskbygd Bavaria 31 Cruiser fra 2008. Seiling gir oss hvile, ro og energi. I disse vakre omgivelsene er det alltid en glede å ta vår kjære seilbåt ut på tur. Vi bor nord i Norge, i Fauske, like nord for polarsirkelen, nær Lofoten. Her opplever vi midnattssol om sommeren og mørketid om vinteren.

Seilsesongen

Vår seilsesong starter vanligvis i slutten av mars på grunn av polarnetter og temperaturer langt under frysepunktet om vinteren. Av samme grunn avslutter vi vanligvis seilsesongen i oktober. Vi er veldig heldige som bor i disse omgivelsene med kjærlighet til seiling. Områdene i nærheten er flotte steder å besøke, både fjorder, skjærgård og øyer i åpent hav. Forhåpentligvis har du lyst til å følge med på reisen vår, slik at du kan oppleve de nordlige delene av Norge gjennom videoene våre 🙂.

Planen

Planen vår er å gjøre en lengre seilas, med start i mars 2021 Hvor lang tid det vil ta, vet vi ikke ennå. Men vi ønsker å besøke: Skottland, Irland, Nord-Irland, England, Spania, Portugal, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland og Danmark. Og selvfølgelig vil vi seile på de franske vannveiene. Det franske nettverket av vannveier omfatter 100 kanaler og elver, til sammen over 8000 kilometer. Det finnes dusinvis av mulige cruiseturer, langs en enkelt kanal eller inn i andre sammenhengende vannveier. Båter (innenfor visse størrelsesgrenser) kan passere fra Den engelske kanal til Middelhavet. Forhåpentligvis vil du følge med på reisen vår. Sjekk oss ut på YouTube og Facebook.

Oppdatering

Henting av diesel i Kirkwall, Orknøyene

Henting av diesel i Kirkwall, Orknøyene

Vi startet prosessen med å flytte til Argo i 2019. Bodø var vår første vinterhavn. Reisen vår begynte i mars 2021, da både leiligheten og bilen ble solgt og personlige eiendeler satt på lager (som ikke var spesielt mye:) Vi endte det året i Florø, etter en "omvei" via Shetland, Fair Isle, Orknøyene, Inverness og Loch Ness.

Cromarty-fjorden nordøst for Invergordon

Da våren 2022 kom til Florø, tok vi farvel med en flott gjeng i Florø havn og satte kursen sørover igjen. Vi kom ikke lenger enn til Bergen det året. Da vi seilte inn til Strusshamn på Askøy for første gang på forsommeren, ble vi helt forelsket og bestemte oss for å se på mulighetene for å bruke denne som vinterhavn for den kommende vinteren 2022/23. Etter en prat med en hyggelig havnesjef fikk vi kontrakten vi hadde håpet på. Sommeren 2022 ble tilbrakt i området fra Bergen til Stavanger, og på høsten var vi mannskap på en seilbåt som skulle flyttes fra Mallorca til vestkysten av Hellas - en fantastisk treukers tur.

Sommeren 2023 har så langt avtalt et par Shetlandsturer, en tur med Argo samt en tur fra Færøyene via Shetland og tilbake til Norge som mannskap på en annen båt. En magisk tur, og for de av dere som elsker vill natur og ønsker en litt annerledes destinasjon; dra til Færøyene, lei bil og se alt det fantastiske som disse øyene langt ute i Atlanterhavet har å by på...to be continued...

 

Lenke til vår YouTube-kanal

https://www.youtube.com/channel/UCRAS2FLydKqiLDYtluePwBw

 

Lenke til videoene våre:

https://www.sailingargo.no/videos/